Psychologenpraktijk  S.P.E.L. Heerhugowaard (sinds 1989)
praktijkhouder: T. Wolzak

Een behandeltraject wordt vanuit het basispakket (restitutiepolis) volledig vergoed. U betaalt wel eerst uw eigen risico. Uw zorgverzekeraar kan echter besluiten slechts een gedeelte te vergoeden. Dit kan gebeuren als u met hen een natura-polis (vergoeding ca. 64%) heeft afgesloten.

Hier vindt u een overzicht per verzekering van de vergoedingen in 2020, en
Hier vindt u een overzicht per verzekering van de vergoedingen in 2021.
(Met dank aan onze collega in Utrecht).

Hier heeft "Independer.nl" voor u nog een ander overzicht gemaakt.

Wij adviseren u van harte om een restitutiepolis af te sluiten: het prijsverschil is werkelijk maar klein en de voordelen zijn groot.

Een behandeltraject mag door ons pas na afloop van het gehele traject worden gedeclareerd, in zijn geheel en dus niet per consult!

De Zorgverzekeringswet is sinds 2014 ingrijpend veranderd en is zeer ondoorzichtig geworden. Uw klachten moeten nu aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Afhankelijk van de zwaarte van deze klachten wordt er een behandeltraject aangeboden. Onderaan deze pagina vindt u omschrijvingen van de verschillende behandeltrajecten.

Als uw klachten niet voldoen aan de voorwaarden van de basis GGZ, zoals bijvoorbeeld bij relatietherapie, dan kunt u zich wel gewoon aanmelden voor gesprekken. U valt dan echter voor eventuele vergoeding terug op een aanvullende verzekering. Het tarief bedraagt in dit geval € 90,- voor een consult van 45 minuten. Dit heet in overheidstermen een onverzekerd "niet-basispakketzorg Consult" (OVP) en wordt wel per consult gedeclareerd.

Om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding voor verzekerde zorg uit het basispakket is een verwijzing van uw huisarts noodzakelijk.
Omschrijvingen en prijzen van de verschillende behandeltrajecten (gestart in 2020):

Basis GGZ Kort (BK)€ 503,47(3 tot 6 sessies)
Basis GGZ Middel (BM)€ 853,38(7 tot 10 sessies)
Basis GGZ Intensief (BI)€ 1383,65(11 tot 15 sessies)
Onvolledig behandeltraject€ 219,78(max. 2 sessies)
Begin en einde van het behandeltraject
"De genoemde bedragen zijn van toepassing op consumenten waarvan de ziektekostenverzekeraar geen contract heeft met de betreffende zorgaanbieder. Indien wel een contract is afgesloten met uw ziektekostenverzekeraar dan kunnen andere prijzen gelden."
(bron: Nederlandse Zorgauthoriteit (NZa))